ONTHAASTEN IN 1898 THE POST HOTEL GENT.


In 2001 sloot het laatste loket van het neogotische postgebouw in Gent. Exact 120 jaar nadat architect Louis Cloquet zijn plannen afwerkte, krijgt dit iconische gebouw in het hart van de stad nieuw leven ingeblazen. Zanier gaf de eerste en tweede verdieping een complete make-over en doopte het tot 1898 The Post, een hotel buiten categorie waar onthaasten en relaxen de norm zijn. Wij waren erg benieuwd en gingen er overnachten tijdens een korte citytrip in de mooiste stad van Vlaanderen. 

1898 The Post: authenticiteit in een historische setting.

Intieme schoonheid. Onze voetstappen weergalmen dof in de trapzaal die naar de receptie op de eerste verdieping van het oude postgebouw in Gent leidt. 'Welkom in 1898 The Post.' De receptionist wiens desk veel weg heeft van een incheckbalie voor een tijdsreis, verwelkomt ons met een meer dan formele beleefdheid. Als we door de lange gangen de weg naar kamer 14 zoeken, overvalt ons meteen een super relax gevoel. Het cosy interieur, de zachte kleuren, het antieke meubilair, over elk detail werd hier duidelijk nagedacht. Ook over de nummering, want wanneer we onze kamerdeur proberen te openen, blijkt het die van de buren te zijn. Toch beter kijken naar de deuren dan ze te tellen, want kamer 13 bestaat namelijk niet in The Post. Voor ongeluk is er überhaupt geen plaats.


The Letter Room: onze cosy duplexkamer geeft ons een instant nestgevoel.

Het design van Géraldine Dohogne, die het hotel onder handen nam, laat ook in onze duplexkamer niks aan het toeval over. De immense ruimte is verdeeld in een slaapruimte met kingsize-bed beneden en een witmarmeren badkamer boven, vanwaar we de slaapruimte overzien. De rustgevende kleuren, het indirecte licht en de antieke meubels zorgen voor een intieme schoonheid en geven ons een instant nestgevoel. Vanuit de torenhoge ramen kijken we uit op de levendige Korenmarkt en de Sint-Niklaaskerk. Met een uitgebreide minibar wordt het wel heel lastig kiezen: het gezellig maken op de kamer óf een glas drinken in onze favoriete Vlaamse stad. Toch kiezen we voor het laatste, want stappen in Gent heeft altijd iets aparts en bovendien kregen we nog een tip voor een leuke bierkroeg.


The Letter Room: over elk detail werd zorgvuldig nagedacht.

Ghent by night. Met een stekje middenin het historische hart hoeven we geen krachttoer uit te halen om de Gentse highlights bij nacht te zien. We slenteren relax door de stad, langs het Belfort, het Gravensteen, 't Patershol en stranden bij het 18e eeuwse Waterhuis aan de Bierkant naast de Leie. Deze bruine kroeg met een enorme bierkaart waarvan er 22 van 't vat worden getapt was vroeger achtereenvolgens een wateropslagplaats, een bordeel en een kapperszaak tot het in de jaren '80 een kroeg werd. Het is er klein, druk maar gezellig. We proeven er twee lekkere Geuze bieren, waarvan er tien op de kaart staan.


The Cobbler bar, onwaarschijnlijk mooi design.

Terug in het hotel stappen we nog even af in de hotelbar. 1898 The Post heeft er zelfs twee, The Cobbler waar iedereen een glas kan komen drinken en de intieme Honesty Bar op de tweede etage, exclusief voor de hotelgasten. Het design van The Cobbler, genoemd naar een speciale cocktailshaker, is onwaarschijnlijk mooi. Net als in de rest van het hotel hangt ook hier een relaxe, zelfs huiselijke sfeer. Op de kaart staan vooral vintage spirits en forgotten cocktails die worden geshaket door enkele van Belgiës beste bartenders. Wij genieten er van een lekkere huiscocktail, onderuitgezakt in een van de kleine clubzeteltjes bij de open haard. Het voelt alsof we hier al jaren over de vloer komen.


Stijlvol ontbijten in een stijlvol decor.

Ontbijt met een grote O. 's Morgens duiken we meteen weer The Cobbler in, dit keer voor het ontbijt. De bar wordt tijdens de daguren omgedoopt tot The Kitchen waar je niet alleen terecht kan voor het ontbijt, maar ook voor de afternoon tea met zelfgebakken patisserie of gewoon om te chillen bij een kop koffie. We zakken terug onderuit in de clubzeteltjes en genieten langzaam van het uitgebreide ontbijtbuffet, terwijl er in de open keuken omelet met spek voor ons wordt bereid. We nemen rustig onze tijd, want de beleving in deze ongewone setting is uniek. Onthaasten doe je hier vanzelf. Een betere start van de dag kunnen we ons nauwelijks voorstellen.


Tower Suite: onvervalste romantiek in een middeleeuwse toren.

Romantiek in een toren. Na het ontbijt neemt Eline, de manager, ons mee voor een korte rondleiding door het hotel. Net als de onze verwijzen alle namen van de kamers naar het verleden van het gebouw: the Postcard, the Letter en the Carriage zijn duplex kamers, the Stamp en the Enveloppe hebben 'slechts' een enkele verdieping. The Carriage with Terrace zouden we best in de zomer eens willen boeken, want het is de enige kamer met privé terras dat uitkijkt op de Korenmarkt en de Sint-Niklaaskerk. Van de zes suites is The Loft met 65 m2 de grootste van het hele hotel. De kamer kijkt uit over de Korenmarkt en de Sint-Niklaaskerk, de badkamer op de levendige Graslei. Hélemaal weg zijn we van de Tower Suite, een duplex kamer in de achthoekige toren. Een oude natuurstenen wenteltrap verbindt de badkamer op de benedenverdieping met de kamer op de bovenverdieping.

Alleen al het wandelen door de gangen van The Post geeft een ontzettend relax gevoel.

Van deze luxueuze suite druipt niet alleen onvervalste romantiek af, ook het uitzicht is er verbazend met een spectaculair 360° panorama over Gent. Een betere come-back had wijlen Louis Cloquet, de architect van het neogotische postgebouw dat in 2001 de deuren sloot, zich voor z'n geesteskind niet kunnen bedenken. Het hele plaatje klopt voor een keer. Géraldine Dohogne gaf het interieur een make-over die niet alleen naadloos versmelt met de ziel van het gebouw, maar heeft ook feilloos authenticiteit met modern comfort verzoend. Eén ding staat vast: hier komen we zeker nog eens terug.
© DICHTBIJ & VER WEG 2017

Hotel 1898 The Post kende met een hoge bezettingsgraad een vliegende start na de opening in augustus 2017. Onlangs viel het hotel liefst twee keer in de prijzen tijdens de Hospitality Awards, de zogenaamde 'Oscars van de Belgische horeca' in Knokke-Heist. 1898 The Post kreeg de award voor Best Hotel Concept en hun bar, The Cobbler, voor Best Design. 

Hotel 1898 The Post
Graslei 16
9000 Gent

Info en reservaties: www.zannierhotels.com/1898thepost
ONTHAASTEN IN 1898 THE POST HOTEL GENT.

Geen opmerkingen

Naam

E-mail *

Bericht *

-->