DE LIEFDE VOOR DE ALGARVE GAAT DOOR DE MAAG (2)

Algarve, gastronomie algarve, gastronomie portugal, oesters Ria Formosa, Faro, Leitão, bifana, bacalhau, Tavira, Lagos, Portimao,Lagoa, wijnen algarve, Antão Vaz, Arinto, Encruzado, Rabo de Ovelha, Morgado da Serra,  Don Rodrigo, Queijo de figo, Restaurant Don Sebastiao in Lagos, PURE Cafe in het hotel Longevity Cegonha Country Club in Quarteira, Jorge do Peixe restaurant in Quarteira, Paixa restaurant in Vale do Lobo, Ramires restaurant in Guia, A Estatua restaurant in Loulé, A Terra Restaurant in het Praia Verde boutique hotel in Castro Marim, Tertulia Algarvia in Faro,

De Algarve is de populairste regio van Portugal. Daar zitten het mooie weer, de prachtige zandstranden, maar ook de indrukwekkende rotskust voor veel tussen. Gooi daar nog een heerlijke keuken bovenop en wij Belgen zijn verkocht. Want de liefde voor de Algarve gaat door de maag. In dit tweede artikel over de plaatselijke gastronomie laat ik jullie verder proeven van deze mooie streek, met een aantal tips en mijn favoriete restaurants.

Algarve, gastronomie algarve, gastronomie portugal, oesters Ria Formosa, Faro, Leitão, bifana, bacalhau, Tavira, Lagos, Portimao,Lagoa, wijnen algarve, Antão Vaz, Arinto, Encruzado, Rabo de Ovelha, Morgado da Serra,  Don Rodrigo, Queijo de figo, Restaurant Don Sebastiao in Lagos, PURE Cafe in het hotel Longevity Cegonha Country Club in Quarteira, Jorge do Peixe restaurant in Quarteira, Paixa restaurant in Vale do Lobo, Ramires restaurant in Guia, A Estatua restaurant in Loulé, A Terra Restaurant in het Praia Verde boutique hotel in Castro Marim, Tertulia Algarvia in Faro,
Groene asperges, een delicatesse uit Portugal.

De plaatselijke keuken is de allerbeste manier om de mensen, hun cultuur en geschiedenis te begrijpen. En dat is niet anders in de Algarve. Ik weet het, er zijn rustigere regio’s in Portugal, maar in de herfst heb je er een heel andere beleving dan tijdens de overdrukke zomer. Het weer is prima, de temperatuur meer dan aangenaam en in de restaurants wordt er niet gevochten voor een tafeltje. En één ding is zeker: in de Algarve wordt er lekker gekookt, zonder chichi en met heel veel smaak en goesting.

Algarve, gastronomie algarve, gastronomie portugal, oesters Ria Formosa, Faro, Leitão, bifana, bacalhau, Tavira, Lagos, Portimao,Lagoa, wijnen algarve, Antão Vaz, Arinto, Encruzado, Rabo de Ovelha, Morgado da Serra,  Don Rodrigo, Queijo de figo, Restaurant Don Sebastiao in Lagos, PURE Cafe in het hotel Longevity Cegonha Country Club in Quarteira, Jorge do Peixe restaurant in Quarteira, Paixa restaurant in Vale do Lobo, Ramires restaurant in Guia, A Estatua restaurant in Loulé, A Terra Restaurant in het Praia Verde boutique hotel in Castro Marim, Tertulia Algarvia in Faro,
Oesterbanken in Ria Formosa.

Varkensvlees is erg populair. In het vorige artikel had ik het vooral over de kuststreek, waar ik zeevruchten en vis à volonté heb gegeten. Als je oesters wil moet je aan de Ria Formosa zijn, voor gegrilde sardines in Portimão en voor cataplano in het mooie Faro. Maar in het binnenland van de Algarve wordt er helemaal anders gegeten. Vlees neemt  er ruim de overhand en het varken, dat samen met  bacalhau het lievelingseten van de streek is, wordt er in al zijn aspecten opgevoerd. Leitão (speenvarken), bifana (een sandwich met gegrilde plakjes varkensvlees met veel look) of varkenswangetjes, net zoals voor de bacalhau zijn er honderden recepten om varkensvlees in al zijn glorie te serveren. Spierwitte dorpjes verbergen vaak kleine authentieke restaurants waar ze van de simpelste ingrediënten heuse lekkernijen maken.

"Spierwitte dorpjes verbergen vaak kleine authentieke restaurants waar ze van de simpelste ingrediënten heuse lekkernijen maken."

Algarve, gastronomie algarve, gastronomie portugal, oesters Ria Formosa, Faro, Leitão, bifana, bacalhau, Tavira, Lagos, Portimao,Lagoa, wijnen algarve, Antão Vaz, Arinto, Encruzado, Rabo de Ovelha, Morgado da Serra,  Don Rodrigo, Queijo de figo, Restaurant Don Sebastiao in Lagos, PURE Cafe in het hotel Longevity Cegonha Country Club in Quarteira, Jorge do Peixe restaurant in Quarteira, Paixa restaurant in Vale do Lobo, Ramires restaurant in Guia, A Estatua restaurant in Loulé, A Terra Restaurant in het Praia Verde boutique hotel in Castro Marim, Tertulia Algarvia in Faro,

Algarve, gastronomie algarve, gastronomie portugal, oesters Ria Formosa, Faro, Leitão, bifana, bacalhau, Tavira, Lagos, Portimao,Lagoa, wijnen algarve, Antão Vaz, Arinto, Encruzado, Rabo de Ovelha, Morgado da Serra,  Don Rodrigo, Queijo de figo, Restaurant Don Sebastiao in Lagos, PURE Cafe in het hotel Longevity Cegonha Country Club in Quarteira, Jorge do Peixe restaurant in Quarteira, Paixa restaurant in Vale do Lobo, Ramires restaurant in Guia, A Estatua restaurant in Loulé, A Terra Restaurant in het Praia Verde boutique hotel in Castro Marim, Tertulia Algarvia in Faro,
Varkensvlees en verse groenten, ideaal voor slow cooking.

Slow cooking. Het binnenland is erg vruchtbaar, dus er wordt veel groenten en fruit gegeten. Vlees werd vroeger slechts enkele keren per jaar geconsumeerd, iets waar we stilaan terug naartoe gaan. Elke familie had een paar kippen, de eieren werden vaak geruild voor andere voedingsmiddelen. En elke familie die het zich kon veroorloven had ook minstens één varken. Het slachten van een varken werd met de hele wijk gevierd. En ook hier ging niks verloren. Ze eten nog steeds alles op: van de hersenen en ingewanden, tot de oren en zelfs de neus. Portugezen eten graag vis, maar het varken staat minstens even hoog op hun hitlijst. In de Algarve, hoe kan het ook anders, wordt het vaak gerold in een jasje van vijgen en amandelen en gaat het vervolgens heel lang de oven in. Slow cooking is hier al eeuwen in de mode. Een ding is zeker, de Algarve toont zich van zijn beste kant aan tafel.

"Portugezen eten graag vis, maar het varken staat minstens even hoog op hun hitlijst."

Algarve, gastronomie algarve, gastronomie portugal, oesters Ria Formosa, Faro, Leitão, bifana, bacalhau, Tavira, Lagos, Portimao,Lagoa, wijnen algarve, Antão Vaz, Arinto, Encruzado, Rabo de Ovelha, Morgado da Serra,  Don Rodrigo, Queijo de figo, Restaurant Don Sebastiao in Lagos, PURE Cafe in het hotel Longevity Cegonha Country Club in Quarteira, Jorge do Peixe restaurant in Quarteira, Paixa restaurant in Vale do Lobo, Ramires restaurant in Guia, A Estatua restaurant in Loulé, A Terra Restaurant in het Praia Verde boutique hotel in Castro Marim, Tertulia Algarvia in Faro,
Jonge wijnmakers maken het verschil in de Algarve.

Jonge wijnbouwers maken het verschil. Er zijn vier wijnregio’s in de Algarve: Tavira, Lagos, Portimao en Lagoa. De wijnen uit die laatste streek worden als de beste aanzien. De rode wijnen zijn echt full bodied door de warme temperatuur tijdens het grootste gedeelte van het jaar. De witte wijnen  zijn licht en fris. Net zoals in Alentejo proberen jonge wijnmakers het verschil te maken. Ze gaan vaak terug naar de basics en experimenteren ook met smaken. Er wordt vooral met inheemse druiven gewerkt die vaak nog met de hand worden geplukt. Het idee erachter is om niet de zoveelste chardonnay te maken maar wijnen met een identiteit, die net als de Portugezen karakter hebben.

Algarve, gastronomie algarve, gastronomie portugal, oesters Ria Formosa, Faro, Leitão, bifana, bacalhau, Tavira, Lagos, Portimao,Lagoa, wijnen algarve, Antão Vaz, Arinto, Encruzado, Rabo de Ovelha, Morgado da Serra,  Don Rodrigo, Queijo de figo, Restaurant Don Sebastiao in Lagos, PURE Cafe in het hotel Longevity Cegonha Country Club in Quarteira, Jorge do Peixe restaurant in Quarteira, Paixa restaurant in Vale do Lobo, Ramires restaurant in Guia, A Estatua restaurant in Loulé, A Terra Restaurant in het Praia Verde boutique hotel in Castro Marim, Tertulia Algarvia in Faro,
De druiven in de Algarve krijgen een overvloed aan zon.

Enkele typische Portugese cépages zijn Antão Vaz, Arinto, Encruzado en Rabo de Ovelha, wat schapenkont betekent, een naam die ik niet snel zal vergeten. Tinta Negra Mole voor de rode wijnen en Síria voor de witte zijn ook twee druivensoorten die vaak worden gebruikt. In de Algarve vind je geen dure complexe wijnen maar vooral landwijnen. Al zijn er natuurlijk subregio’s met een DOC statuut. Bij elk restaurantbezoek probeer ik een streekwijn uit en wat me het meest opvalt is de fris- en fruitigheid, door de overvloed aan zon die de druiven hier krijgen. En al vind ik de wijnen in Alentejo iets verrassender, de Algarve maakt stilaan een inhaalbeweging.

"Net zoals in Alentejo proberen jonge wijnmakers in de Algarve het verschil te maken."

Algarve, gastronomie algarve, gastronomie portugal, oesters Ria Formosa, Faro, Leitão, bifana, bacalhau, Tavira, Lagos, Portimao,Lagoa, wijnen algarve, Antão Vaz, Arinto, Encruzado, Rabo de Ovelha, Morgado da Serra,  Don Rodrigo, Queijo de figo, Restaurant Don Sebastiao in Lagos, PURE Cafe in het hotel Longevity Cegonha Country Club in Quarteira, Jorge do Peixe restaurant in Quarteira, Paixa restaurant in Vale do Lobo, Ramires restaurant in Guia, A Estatua restaurant in Loulé, A Terra Restaurant in het Praia Verde boutique hotel in Castro Marim, Tertulia Algarvia in Faro,

ETIQUETTE & TRADITIE:

‘Portugezen eten zo goed als niks met de handen, zelfs geen banaan of een kers,’ vertelt de gids me. Het enige dat je met je handen mag aanraken is brood. Daarvoor hadden ze een goed voorbeeld in het zeer katholieke zuiden. Christus brak tenslotte ook het brood.

Een Portugees zal zelden een restaurant binnengaan waar er kaarsjes op tafel staan. Ze willen namelijk hun eten zien. En al ben ik gek op kaarsjes, ik volg deze gouden regel met veel plezier op. Want kaarsjes zijn er enkel voor toeristen, dus je betaalt er niet alleen veel meer, het eten zal ook minder authentiek zijn.

Algarve, gastronomie algarve, gastronomie portugal, oesters Ria Formosa, Faro, Leitão, bifana, bacalhau, Tavira, Lagos, Portimao,Lagoa, wijnen algarve, Antão Vaz, Arinto, Encruzado, Rabo de Ovelha, Morgado da Serra,  Don Rodrigo, Queijo de figo, Restaurant Don Sebastiao in Lagos, PURE Cafe in het hotel Longevity Cegonha Country Club in Quarteira, Jorge do Peixe restaurant in Quarteira, Paixa restaurant in Vale do Lobo, Ramires restaurant in Guia, A Estatua restaurant in Loulé, A Terra Restaurant in het Praia Verde boutique hotel in Castro Marim, Tertulia Algarvia in Faro,
Bijna elk dessert in de Algarve bestaat uit eigeel.

Wist je dat bijna elk dessert in de Algarve en Alentejo uit voornamelijk eigeel bestaat? Ik heb nooit zoveel varianten gezien. De oorspronkelijke reden daarvoor is dat de nonnetjes -en er waren er heel veel want Portugal had ooit meer kloosters dan café’s- hun witte kappen steven met eiwit. In navolging van de nonnetjes gingen de huisvrouwen dat ook doen met de witte hemden van hun man. Ze zaten bijgevolg met een enorme overschot aan eigeel. En omdat Portugezen zo goed als niets weggooien, werd dat eigeel op alle mogelijke manieren gerecupereerd in desserten. Elke huisvrouw had haar eigen recept, sommige waren al wat populairder dan andere. En dat is tot op vandaag niet veranderd.

Algarve, gastronomie algarve, gastronomie portugal, oesters Ria Formosa, Faro, Leitão, bifana, bacalhau, Tavira, Lagos, Portimao,Lagoa, wijnen algarve, Antão Vaz, Arinto, Encruzado, Rabo de Ovelha, Morgado da Serra,  Don Rodrigo, Queijo de figo, Restaurant Don Sebastiao in Lagos, PURE Cafe in het hotel Longevity Cegonha Country Club in Quarteira, Jorge do Peixe restaurant in Quarteira, Paixa restaurant in Vale do Lobo, Ramires restaurant in Guia, A Estatua restaurant in Loulé, A Terra Restaurant in het Praia Verde boutique hotel in Castro Marim, Tertulia Algarvia in Faro,
Morgado da Serra © RTA.

Veel desserts werden in Portugal en zeker in de Algarve door religieuzen bedacht. Naast alle eigeelgerechtjes zijn dit de top vier van Algarve desserts: Morgado da Serra (witte kleine cakes, die er erg aantrekkelijk uitzien) en Don Rodrigo, voor het eerst gecreëerd in een klooster en genoemd naar een pater uit een heel invloedrijke familie. Het is een wrap van eigeel (jawel), kaneel en amandelen, meestal geserveerd in aluminiumfolie. Uiteraard de Queijo de figo (een mousse van vijgen en amandelen) en tenslotte de typische Algarve amandelcake, die er altijd wel ingaat. Typischer wordt het niet.

Algarve, gastronomie algarve, gastronomie portugal, oesters Ria Formosa, Faro, Leitão, bifana, bacalhau, Tavira, Lagos, Portimao,Lagoa, wijnen algarve, Antão Vaz, Arinto, Encruzado, Rabo de Ovelha, Morgado da Serra,  Don Rodrigo, Queijo de figo, Restaurant Don Sebastiao in Lagos, PURE Cafe in het hotel Longevity Cegonha Country Club in Quarteira, Jorge do Peixe restaurant in Quarteira, Paixa restaurant in Vale do Lobo, Ramires restaurant in Guia, A Estatua restaurant in Loulé, A Terra Restaurant in het Praia Verde boutique hotel in Castro Marim, Tertulia Algarvia in Faro,
Balcalhau op kerst, simpel maar lekker.

Een leuke gewoonte en al traditie sinds de dieren nog spraken is dat er op de vooravond van kerst geen dure maaltijden worden bereid. In de Algarve, en ook steeds vaker in andere Portugese streken, eet je op 24 december gekookte bacalhau met gekookte aardappelen en kool, zonder veel franjes. Het idee erachter bevalt me wel. Iedereen gelijk voor de wet. Armen kunnen op kerstavond niet als de rijken eten, maar de rijken wel als de armen. Het is een heel traditionele maaltijd die iedereen zich kan veroorloven. Net zo populair als de gevulde kalkoen in de US op Thanksgiving Day.

Fitness abonnement. Een ding is zeker, na een reisje door de Algarve kan je best een fitness abonnement nemen. Tafelen is zowat de hoofdbezigheid van de Portugezen, zeker in het uiterste zuiden. Naast hun traditionele keuken die heel simpel is maar ontzettend rijk aan smaken kan je natuurlijk ook op sterrenniveau eten. Maar de basiselementen zullen altijd aanwezig zijn. Het is een hele gezonde keuken, maar je kan best je eetlust eerst wat trainen voor je er naartoe trekt.

Enkele van mijn lievelingsrestaurants:

Restaurant Don Sebastiao in Lagos. Een populair restaurant in Lagos, waar een heerlijke traditionele keuken wordt aangeboden. Ik eet in de patio eerst een aantal pintxos (tapas) bij het aperitief, dat bij mij bestaat uit een glas wijn uit hun erg uitgebreide wijnkaart, waarop meer dan 200 vooral lokale wijnen staan. Ik kies daarna voor een vissoep, gevolgd door een heerlijk krokant gebakken baars. Geen  toeters en bellen, simpele maar heerlijke gerechten. En als kers op de taart neemt de eigenaar me mee naar zijn spectaculaire wijnkelder waar ik van zijn beste portwijnen mag proeven. www.restaurantedonsebastiao.com

Algarve, gastronomie algarve, gastronomie portugal, oesters Ria Formosa, Faro, Leitão, bifana, bacalhau, Tavira, Lagos, Portimao,Lagoa, wijnen algarve, Antão Vaz, Arinto, Encruzado, Rabo de Ovelha, Morgado da Serra,  Don Rodrigo, Queijo de figo, Restaurant Don Sebastiao in Lagos, PURE Cafe in het hotel Longevity Cegonha Country Club in Quarteira, Jorge do Peixe restaurant in Quarteira, Paixa restaurant in Vale do Lobo, Ramires restaurant in Guia, A Estatua restaurant in Loulé, A Terra Restaurant in het Praia Verde boutique hotel in Castro Marim, Tertulia Algarvia in Faro,
Krokante baars in Don Sebastiao Restaurant.

PURE Cafe in het hotel Longevity Cegonha Country Club in Quarteira:
Net zoals in het hotel draait alles hier rond gezondheid. Gezond maar wel lekker. Je kan er bv. ook een detox lunch bestellen. Gelukkig is het niet te strikt, wijn aan tafel mag bv. niet ontbreken. We zijn tenslotte in Portugal. Als je er ook verblijft zoals ik dan kan je er yogalessen volgen, stretchklassen, meditatie, je biologische leeftijd laten bepalen en genieten van de uitgebreide wellnessbehandelingen. Body & mind worden hier op gelijk niveau verwend. longevitywellnessworldwide.com

Algarve, gastronomie algarve, gastronomie portugal, oesters Ria Formosa, Faro, Leitão, bifana, bacalhau, Tavira, Lagos, Portimao,Lagoa, wijnen algarve, Antão Vaz, Arinto, Encruzado, Rabo de Ovelha, Morgado da Serra,  Don Rodrigo, Queijo de figo, Restaurant Don Sebastiao in Lagos, PURE Cafe in het hotel Longevity Cegonha Country Club in Quarteira, Jorge do Peixe restaurant in Quarteira, Paixa restaurant in Vale do Lobo, Ramires restaurant in Guia, A Estatua restaurant in Loulé, A Terra Restaurant in het Praia Verde boutique hotel in Castro Marim, Tertulia Algarvia in Faro,
Gezonde keuken in Pure Cafe.

Jorge do Peixe restaurant in Quarteira. Heel simpel lokaal restaurant maar wel met een authentieke Algarve keuken, waar de Portugezen zelf van heinde en verre naartoe komen. De eigenaar komt van een familie van vissers, dus is gespecialiseerd in vis en zeevruchten. De grote klepper hier is de rog met look. Geen quantum fysica, simpele keuken, maar wel met heel veel smaak. Ik vond de vissoep ook heel lekker en de gegrilde inktvis die letterlijk in je mond smelt. En of dat nog niet genoeg is, de wijnkelder mag er ook wezen. restaurantejorgedopeixe.com

Paixa restaurant in Vale do Lobo. Ok, ons Belgische oog houdt van kaarsjes op tafel. Dus voor een keer heb ik de goede raad van onze gids in de wind geslagen. Ze serveren hier traditionele pintxos uit de Algarve. Maar de tapas zijn enorm, dus ze vooral niet de vrije hand geven, want al gauw staat de tafel volledig vol en kan je na de voorgerechtjes al geen pap meer zeggen. Goedkoop is het niet, maar dat komt ervan als je de gouden Algarve regel ivm kaarsjes op tafel overtreedt. paixarestaurante.com

Ramires restaurant in Guia. Het is niet allemaal varkensvlees, vis en schaaldieren. Een heel bekend gerecht is de Guia piri piri kip. De man die het uitvond zo’n 40 jaar geleden heeft een restaurant in Guia, de hoofdstad van de kip. Ik ben er zelf niet geweest maar volgens kenners kan je er de beste piri piri kip eten, gegrild met een pikante marinade. Het is typisch voor de Algarve waar mensen kilometers voor afleggen. In augustus is er zelfs een piri piri festival. Het restaurant is erg basic, je zit er aan lange tafels, dus helemaal down to earth. Intussen kan je piri piri kip in zowat elk restaurant vinden, maar waar kan je het  beter proeven dan bij de uitvinder zelf. restauranteramires.com

Algarve, gastronomie algarve, gastronomie portugal, oesters Ria Formosa, Faro, Leitão, bifana, bacalhau, Tavira, Lagos, Portimao,Lagoa, wijnen algarve, Antão Vaz, Arinto, Encruzado, Rabo de Ovelha, Morgado da Serra,  Don Rodrigo, Queijo de figo, Restaurant Don Sebastiao in Lagos, PURE Cafe in het hotel Longevity Cegonha Country Club in Quarteira, Jorge do Peixe restaurant in Quarteira, Paixa restaurant in Vale do Lobo, Ramires restaurant in Guia, A Estatua restaurant in Loulé, A Terra Restaurant in het Praia Verde boutique hotel in Castro Marim, Tertulia Algarvia in Faro,
Het hippe A Estatua in Loulé.

A Estatua restaurant in Loulé. Na een foodtour in Loulé (zie deel 1) word ik nog meegenomen naar dit hedendaags uitziende restaurantje. Na al de proeverijen is er amper nog plaats voor een hoofdgerecht. Maar de porties zijn aangepast, dus ik eet  varkenswangetjes die hier echt als een delicatesse worden gezien, samen met xarem (de Portugese polenta). Ik proef er ook de zoete xarem als dessert, een typisch dessert dat vooral hier aan de grens met Spanje wordt geserveerd. aestatua.wixsite.com

A Terra Restaurant in het Praia Verde boutique hotel in Castro Marim:
De chef werkt vooral in de oven en op houtvuur in kleien potten. Het is pure Algarve keuken maar dit keer met een moderne twist. Er worden enkel producten uit zee, de Ria Formosa area en de Barrocal gebruikt. Lokale eerlijke en zuivere ingrediënten en dat proef je in de keuken van deze eigengereide chef. www.praiaverderesort.com

Algarve, gastronomie algarve, gastronomie portugal, oesters Ria Formosa, Faro, Leitão, bifana, bacalhau, Tavira, Lagos, Portimao,Lagoa, wijnen algarve, Antão Vaz, Arinto, Encruzado, Rabo de Ovelha, Morgado da Serra,  Don Rodrigo, Queijo de figo, Restaurant Don Sebastiao in Lagos, PURE Cafe in het hotel Longevity Cegonha Country Club in Quarteira, Jorge do Peixe restaurant in Quarteira, Paixa restaurant in Vale do Lobo, Ramires restaurant in Guia, A Estatua restaurant in Loulé, A Terra Restaurant in het Praia Verde boutique hotel in Castro Marim, Tertulia Algarvia in Faro,
Restaurant Tertulia in Faro.

Tertulia Algarvia in Faro. Ondergebracht in een 17de eeuwse woning, op een gezellig plein in het hartje van het historische centrum van Faro. Ze serveren typische Algarve keuken, met eerbied voor de traditie en zoveel mogelijk plaatselijke ingrediënten. Ze organiseren ook show cooking events en kan je er zelf Portugees leren koken op de traditionele manier. Een heerlijk voorgerechtje is de appel met geitenkaas. Als hoofdplat neem ik de Cataplana, wat een van mijn lievelingsgerechten is. Gezellig en lekker, meer moet dat niet zijn. www.tertulia-algarvia.pt

© TEKST: M. THYS - FOTO'S: W. GLADINES & M. THYS 2019


HOTELS:

1.Hotel Longevity Cegonha Country Club  in Quarteira bij Albufeira.
Hedendaags hotel met spa- en wellness area, een gezonde keuken en mogelijkheden tot yoga, meditatie en een reeks andere aan gezondheid gelinkte bezigheden. longevitywellnessworldwide.com

2. Quinta Dos Perfumes in Tavira: https://quintadosperfumes.com Een leuk hedendaags hotel met een prachtige rooftopterras, een boomgaard met citrusvruchten en een zwembad met zout water.


DE LIEFDE VOOR DE ALGARVE GAAT DOOR DE MAAG (2)

Geen opmerkingen

Naam

E-mail *

Bericht *

-->