HAVE A NICE FLIGHT: TIEN TIPS TEGEN VLIEGANGST


Als de vakantie voor de deur staat trekken we allemaal naar onze favoriete bestemming of gaan we nieuwe oorden ontdekken. Vakantie betekent in vele gevallen het vliegtuig nemen en al is vliegen nog steeds de veiligste manier van reizen, niet iedereen heeft het er even makkelijk mee. Samen met British Airways geven wij als frequent flyers de angsthazen onder jullie 10 tips die het vliegen een stuk aangenamer zullen maken.


1. Turbulentie. Ook wij krijgen er af en toe mee kampen en toegegeven: een vliegtuig dat schommelt en schudt is oncomfortabel en soms zelfs akelig. Toch is turbulentie nooit gevaarlijk. Het is perfect normaal tijdens een vlucht. Gewoon je glas wat steviger vasthouden.

2. Ademhaling. Beheers je ademhaling Gebruik technieken om je ademhaling onder controle te krijgen en te ontspannen. Inademen via je buik en lang genoeg uitademen zal je al een stuk rustiger maken.

3. Ontspan je spieren. Combineer het controleren van je ademhaling met het afwisselend opspannen van je spieren om te relaxen. Begin met je voeten en eindig met je hoofd.

4. Vliegtuigen willen vliegen. Vliegtuigen zijn graag (en veel) in de lucht. Ze zijn gemaakt om constant door de lucht te klieven en voor piloten en de crew is het hun normale werkomgeving. Probeer je te laten inspireren door de rust die zij uitstralen.

5. Vleugels. Vertrouw op de vleugels van het vliegtuig. Wist je dat een vliegtuig dat op een hoogte van 10 000 meter zit, nog 160 kilometer kan verder zweven als de motoren niet meer werken.

Remedies tegen vliegangst, oude dc 3, oude dc 3 in kenya

6. Deel je reistijd in. Zorg voor afleiding en doe elk half uur een andere activiteit. Luister naar muziek, kijk naar een film, vul een kruiswoordraadsel in of lees een boek. Geniet van de maaltijden en drankjes die je onderweg worden aangeboden. Zo vergeet je al snel dat je in de lucht hangt.

7. Vertrouw de piloten. De piloten worden pas na een zware selectieprocedure aangenomen. Ze zijn ontzettend goed getraind en moeten om de zes maanden een simulatietest doen. Ze kennen de vliegtuigen door en door.

8. Vertrouw het toestel. Vliegtuigen in de commerciële luchtvaart worden heel nauwgezet onderhouden en worden voor elke vlucht gecontroleerd door piloten en luchtvaartingenieurs. 

9. Drink water. Drink veel water en vermijd suikers, dehydratatie zorgt voor misselijkheid, wat ook een klassiek symptoom van angst is, drink dus voldoende! Vermijd suikers, want die kunnen je lichaam en geest in de war brengen.

10. Denk aan wat komen gaat. Geef je verbeelding de vrije loop. Denk aan wat er na het vliegen te gebeuren staat: je komt toe op je prachtige bestemming waar je de tijd van je leven zal hebben. Goeie reis en break a leg! Al moet je dat niet te letterlijk nemen.


© DICHTBIJ & VER WEG 2016


Remedies tegen vliegangstBritish Airways helpt met het ´Flying with Confidence programma´ mensen van hun vliegangst af en geeft hen zo de vrijheid om de wereld te ontdekken. Vliegkapitein Steve Allright geeft lessen over vliegangst en heeft de afgelopen 30 jaar al meer dan 50 000 mensen geholpen hun angst te overwinnen. 


HAVE A NICE FLIGHT: TIEN TIPS TEGEN VLIEGANGST

Geen opmerkingen

Naam

E-mail *

Bericht *

-->