10 BETAALBARE DESIGN HOTELSCitytrips zijn geweldig in, al is het maar om even te ontsnappen aan de dagelijkse besognes. Maar niet iedereen kan of wil honderden euro’s neertellen voor een kamer. Wij hebben 10 betaalbare, super trendy hotels in Europa op een rijtje gezet: hotels met een visie, een uiterst origineel design en als toemaatje een gepersonaliseerde en uitstekende service. Dus als je je citytrip in een inspirerende omgeving wil doorbrengen, dan vind je hier vast je gading.1. Mama Shelter in Parijs, Marseille, Bordeaux, Lyon en Istanboel: Is een super trendy hotel ingericht door Philippe Starck. Het is een mooi, soms grappig, bijzonder speels en hip hotel. I-Macs in elke kamer. Hoe vroeger je boekt hoe goedkoper.
Kamers vanaf  79 €, naar de deals vragen: boeken: Marseille, Parijs, Bordeaux, Lyon, Istanboel, info: Mama Shelter


Mama Shelter

2. Het Daniel Hotel in Wenen: simpele maar erg trendy kamers, leuk restaurant. Je kan er zelfs in een zilverkleurige trailer in de tuin slapen.
Bijenkorven en appelbomen op het dak, bijgevolg zelfgemaakte honing en appelcake op het menu. De zeilboot op het dak en voorgevel is het werk van de Oostenrijkse kunstenaar Erwin Wurm.
Kamers vanaf 87 €: kamer boeken: Wenen, info: Hotel Daniel


Daniel Hotel Wenen

 3. Superbude Hotel St Pauli en St Georg in Hamburg: oud en nieuw worden op een vernuftige manier vermengd. Het is een hotel dat een jonge generatie aanspreekt die niet teveel willen besteden en toch in een trendy omgeving willen verblijven. Het kreeg de European Design Award 2012. Hun website is origineel en geeft meteen zin om er naartoe te gaan. Het ligt bovendien in een hippe uitgaansbuurt.
Kamers vanaf 72 €: kamer boeken: St Pauli, St.Georg  info: Superbude hotel


Superbude Hotel Hamburg

4. Citizen M Hotel in Amsterdam, Londen, Rotterdam, Glasgow en Schiphol: trendy hotelketen. De inrichting is simpel maar bijzonder hedendaags. De lounge area, restaurant en bar zijn speels en origineel.
Kamers vanaf 79 €, naargelang de stad: kamer boeken: Amsterdam, Londen, Rotterdam, Glasgow, Schipholinfo: CitizenM

5. Hotel Arena in Amsterdam: moderne design in een gebouw van 1890. Een strak interieur in een historisch gebouw met monumentale trapzaal en prachtig terras. De lobby doet ook dienst als kunstgalerij. Ze hebben hun eigen club in een prachtig oud kerkje. In de nieuwe opkomende wijk Oost. Hip publiek.
Kamers vanaf 89 €: kamer boeken: Amsterdam info: hotel Arena


Hotel Arena - Amsterdam

6. Hotel Del Carmen in Valencia: Trendy design in een historisch gebouw. Jong en hip hotel, strakke kamers die per verdieping oranje, blauw, rood of zwart zijn ingericht. Zin in een sauna? Dat kan. Vanop het dakterras heb je een prachtig zicht op de stad en een bubbelbad om even te ontspannen.
Kamers vanaf 65 . Kamer boeken: Valencia, info: Hotel Carmen Valencia

7. Avo Hotel in Londen: trendy boetiekhotel, dito publiek, smaakvolle kamers hoofdzakelijk in zwart-wit. In de hipsterwijk: Dalston.Verrassend goedkoop voor een designhotel in Londen.
Kamers vanaf 90 €: kamer boeken en info: Avohotel


Avo Hotel Londen

8. RetRome in Rome en Barcelona: Een minimalistisch decor met voornamelijk vintage meubels. Alle comfort van een duur hotel: regendouche, grote flatscreens en een heel persoonlijke service. In Barcelona slaap je in een schitterend Art Nouveau huis met 15 kamers, allemaal met een balkon of terras. In Rome is de ‘50ies en ’60ies stijl geïnspireerd op films van Fellini en Pasolini en slaap je in een tweepersoonskamer of in een appartement tot 6 personen.
Kamers/appartementen vanaf 52€: kamer boeken: Rome , Barcelona, info: Retrome
       
RetRome - Rome en Barcelona


9. Chez Bertrand in Parijs: Trendy, maar vooral erg leuke gastenkamers in de buurt van de grote rommelmarkt. Als je ervan gedroomd hebt om eens in een 2CV te slapen, of een Heribo snoepautomaat in je kamer te hebben dan is dit je hotel. Er zijn 3 erg kleurrijke (één volledig in zilver) appartementen voor 3 tot 5 personen.


Chez Bertrand - Parijs

Naast de deur heeft Bertrand het Fun-Hotel: geweldig voor kinderen, er is een circus- en een kampioenenthema. Het lijkt alsof je in een droomwereld terecht komt. Fun gegarandeerd, zowel voor peuters als voor volwassenen.
Appartementen vanaf: 125 €: kamer boeken en info: ChezBertrand , Fun-hotel


Fun Hotel - Parijs
10. Hostaloxum In Madrid: In het hart van de Chueca wijk, mooie designkamers, met Ipod dock, CD speler, microgolf, flatscreen, alle moderne comfort. Simpele, strakke stijl. Hou je bagage licht, want er is geen lift.
Kamers vanaf 38 €: kamer boeken: Madrid , info: Hostal.Oxum


© Tekst: Myriam Thys 2014
10 BETAALBARE DESIGN HOTELS

Geen opmerkingen

Naam

E-mail *

Bericht *

-->