REIS ROND DE WERELD - LONELY PLANET (UITGEVERIJ HET SPECTRUM / 35 €)


Droom je ervan om alle landen van de wereld te zien? Dan is de kans groot dat het bij dromen blijft, want alle 193 landen van de wereld ontdekken is slechts gegund wie veel tijd en geld heeft. Toch kan je met het boek 'Reis rond de wereld' van Lonely Planet de wereld rondtrekken op je eigen tempo voor weinig geld. Een boek boordevol inspiratie, informatie en prachtige foto's waar zelfs geroutineerde wereldreizigers bij wegdromen.

Hoewel het slechts weinigen gegund is, is reizen door alle landen van de wereld best mogelijk. Sommige haalden er zelfs het Guinness Book of Records mee. Zoals de Amerikaanse Cassandra De Pecol die op anderhalf jaar tijd de hele wereld afreisde. Of de Brit Graham Hughes die er vier jaar over deed, maar dan zonder ook maar één vliegtuig te nemen. Toch je kan ook zonder een vette bankrekening en een zee van tijd de hele wereld afreizen. Lonely Planets 'Reis rond de wereld' voert je langs alle 192 (*) landen van de wereld vanuit je luie zetel. Elk land wordt samengevat in een soort fiche met een korte, maar duidelijke beschrijving van de bestemming, aangevuld met weetjes en handige tips. De landenlijst werd bovendien uitgebreid met niet geheel onafhankelijke landen die wel hoog op de verlanglijstjes van wereldreizigers staan. Daarom werden bv. ook Nieuw-Caledonië, Frans-Guyana, de Kaaimaneilanden en Bermuda apart besproken. Ook het Verenigd Koninkrijk werd opgedeeld in Engeland, Noord-Ierland, Schotland en Wales. Wat wij een geweldig pluspunt vinden, is dat aan alle landen evenveel aandacht wordt besteed. Ander pluspunt: de meer dan 850 prachtige foto's. 'Reis rond de Wereld' is niet alleen een handig naslagwerk, het is een boek dat vooral inspireert. Wat ons betreft een must-have voor elke (aspirant-) wereldreiziger. 

(*) 'Reis rond de Wereld' maakt gewag van 192 officieel erkende landen die op de lijst van de Verenigde Naties staan, maar volgens ons zijn het er momenteel 193.)

'Reis rond de Wereld' van Lonely Planet. ISBN/EAN: 978 90 00 35810 6 - Uitgegeven bij Het Spectrum 2017 - Harde kaft, 448 pagina's - Prijs: € 35.


© WG- DICHTBIJ & VER WEG 2017

REIS ROND DE WERELD - LONELY PLANET (UITGEVERIJ HET SPECTRUM / 35 €)

Geen opmerkingen

Naam

E-mail *

Bericht *

-->