5 REDENEN OM TE GAAN LENTESKIËN IN DE FRANSE BERGEN.


Akkoord, wintersport is niet het eerste dat in je hoofd opkomt nu de voorjaarszon eindelijk doorbreekt. Maar wij vinden het, al zijn we geen avontuurlijke skiërs, heerlijk om in wolzachte sneeuw onder een stralende zon van een berg af te dalen. Wist je dat je in de Franse bergen nog tot eind april kan skiën? Voor ons is de lente het perfecte seizoen om te ontspannen in de sneeuw. Wat maakt lenteskiën zo speciaal? Wij geven jullie vijf redenen om last minute nog je ski’s boven te halen en af te reizen naar het land van smeuïge croissants, heerlijke wijnen en sneeuwovergoten pistes: La France.


1. De lentezon. Als er een ding is dat wij minder leuk vinden is ingepakt als een Eskimo naar de skipistes te vertrekken. De extreme koude is in de lente volledig voorbij, dus die extra trui kan in de kast blijven. We hoeven er geen tekeningetje bij te maken: in het voorjaar zorgt de zon voor heel aangename temperaturen en met een beetje geluk kan je zelfs in je T-shirt de berg af. In plaats van een warme chocolademelk kan je net als wij een fris wijntje bestellen op een zonovergoten terras. En dat terwijl je een dikke laag zonnecrème aanbrengt, want een mooi kleurtje krijgen is natuurlijk ook handig meegenomen. 

2. Hero snow. Nog nooit van gehoord? Wij evenmin, maar als je al eens in de lente bent gaan skiën dan ken je het zeker. Hero snow is sneeuw die er perfect bijligt. Je ski’s klieven erdoor als in boter. Het skiën gaat zo vlot dat je je al snel een echte held waant. Het maakt zelfs van elke beginneling een 'hero'. En als je net als wij wel eens bang bent om te vallen, word je door dit soort sneeuw probleemloos opgevangen. Een enorm pluspunt is dat ook in de lente bijna alle pistes geopend zijn, dus je kan zonder stoppen de berg af racen. 

3. Non-stop adrenaline. Door het mooie weer wordt onze zin voor avontuur extra aangewakkerd. Dus als je even genoeg geskied hebt zijn er tal van andere activiteiten die je kan uitproberen. Een van de dingen waar wij bijzonder van genoten, is rond racen met een sneeuwscooter. Of wat dacht je van paragliding? Ijsduiken is niet meteen onze cup of tea, maar in de lente hebben we net iets minder koudwatervrees. En wie de zonovergoten sneeuwlandschappen van bovenuit wil bewonderen, kan mee met een spectaculaire ballonvaart. Activiteiten genoeg dus die je adrenaline-niveau een flinke boost geven. 
4. Ervaar de unieke natuur. Die adrenalinekicks zijn natuurlijk fantastisch, maar wat ons nog het meest kan bekoren is gewoon op een rustige manier genieten van de natuur. Wij hebben dus onze beste sneeuwschoenen aangebonden en een paar prachtige wandelingen gemaakt. Witte landschappen, geurende dennenbomen en een stralende zon creëren de perfecte omstandigheden om dieren te spotten. De Franse bergen zijn wondermooi, dus staan sowieso garant voor prachtige en zonnige foto’s. Bovendien zijn de dagen in de lente al een stuk langer en heb je meer tijd om van je wintersportvakantie te genieten.

5. Welverdiende rust aan voordelige prijzen. Lange rijen aan de skiliften hebben we niet gezien en absurde prijzen hebben we zeker niet betaald. Skiën in de lente is niet alleen rustiger maar ook een stuk goedkoper. De meeste mensen gaan immers wintersporten voor februari. In de lente is er dus veel meer keuze qua accommodaties én in de winkels zijn het volop solden. Vliegen hoeft ook niet duur te zijn, met Ryan Air vlieg je rechtstreeks vanuit Brussel naar Grenoble in de Franse Alpen aan zeer scherpe prijzen. Nog twijfels? 'We rest our case'!

Op de website van France Montagnes vind je alle nodige informatie over de skigebieden in Frankrijk. Nog meer inspiratie nodig? Surf dan naar France.fr en laat je overtuigen om het voorjaar op de pistes te spenderen. Avontuur, adrenaline én unieke verhalen verzekerd! 

5 REDENEN OM TE GAAN LENTESKIËN IN DE FRANSE BERGEN.

Geen opmerkingen

Naam

E-mail *

Bericht *

-->