[REVIEW] 100 ULTIEME REISERVARINGEN VOOR DE AVONTUURLIJKE WERELDREIZIGER - MARC HELSEN


Marc Helsen is auteur en werkt als journalist voor Gazet van Antwerpen. In 1998 schreef hij zich in de kijker met 'Dodelijk Vlees' een boek waarin hij de moord op Karel Van Noppen op de korrel neemt. Toch is hij vooral bekend van zijn reisverhalen. Intussen schreef hij een dozijn reisboeken, waaronder de bestseller 'De Groote Trek' uit 2001, het relaas van een 14 maanden lange wereldreis. Onlangs verscheen zijn '100 Ultieme reiservaringen voor de avontuurlijke wereldreiziger', het beste uit 35 jaar globetrotten.

Avontuurlijk reizen zit Marc Helsen in het bloed. In 2004 trok hij in de voetsporen van Marco Polo van Venetië naar Peking met het openbaar vervoer. De 13.500 km. lange terugweg vanuit de Himalaya deed hij op een oude Britse motor. Het relaas kan je lezen in 'De Grote Zijderoute' en 'In het spoor van Marco Polo'. In 'Op reis naar Nergens' vertelt de auteur over zijn zeven maanden lange reis in 2006 door vergeten oorlogsgebieden. Hiervoor trok hij van Ingoesjetië over Oost-Congo tot in Afghanistan. In 2010 verscheen 'Onder het Zuiderkruis', een on the road story van een tocht dwars door Afrika, van Egypte naar Zuid-Afrika met de bus en de trein. Van 'De Groote Trek', zijn relaas van een 14 maanden lange wereldreis uit 2001, werden in enkele maanden tijd meer dan 37.000 exemplaren verkocht.

Zijn nieuwe boek '100 Ultieme reiservaringen voor de avontuurlijke wereldreiziger' omschrijft de auteur zelf als beproefd reisadvies voor globetrotters, durvers en dromers. Het is een terugblik op een zwerversbestaan, een trip down memory lane dat ongetwijfeld vele reizigersharten sneller zal doen slaan. Vooral Afrika, Zuid-Amerika, Azië en Oceanië komen aan bod, omdat Europa en Noord-Amerika volgens de auteur sowieso al makkelijk bereikbare bestemmingen zijn. In het lijvige opus staan ook enkele minder evidente plekken, omdat er nog een andere wereld bestaat dan die van de tour operators. De verhalen zijn overzichtelijk geordend per continent, leuk en vlot geschreven, voorzien van mooie foto's en een handige steekkaart met praktische reisinformatie. '100 Ultieme reiservaringen voor de avontuurlijke wereldreiziger' is een boek dat lekker leest met een glas wijn bij de open haard, maar dat je net zo goed bij de hand kan houden om een dood moment te vullen. Een inspirerende gids, zowel voor aspirant-avonturiers als doorwinterde wereldreizigers als wij. 
'100 Ultieme reiservaringen voor de avontuurlijke wereldreiziger' van Marc Helsen (21 x 25 cm.) telt 436 blz. kost 29,99  en verscheen net als zijn andere boeken bij uitgeverij LannooDe gratis fototentoonstelling 'Off the road' van de auteur kan je nog bekijken tot en met 25 februari in het Hugo Voeten Art Center in Herentals.

© W.G. DICHTBIJ & VER WEG 2016

WIJ ZIJN SOCIAAL :
[REVIEW] 100 ULTIEME REISERVARINGEN VOOR DE AVONTUURLIJKE WERELDREIZIGER - MARC HELSEN

Geen opmerkingen

Naam

E-mail *

Bericht *

-->